Ambulante begeleiding

Ambulant..

 

Onder de naam SpelendLeven.nl begeleid ik sinds 2005 kinderen met een ontwikkelingsuitdaging. Dit vindt voor een groot deel plaats binnen het gezin waar de basis is het maken van contact met het (unieke van) het kind. Hiervanuit kan de groei beginnen.

 

Elk kind heeft een drang om zichzelf te ontwikkelen. Door met kinderen te spelen, aan te sluiten, mee te gaan in wat hen motiveert, nodig je hen uit om stappen te maken in hun ontwikkeling.

 

Ik werk doelgericht en gebruik de motivatie van het kind om aan de vastgestelde (leer)doelen te werken. De doelen waaraan gewerkt wordt zijn "verpakt". Je kunt spelenderwijs leren rekenen bij het voetballen, samenwerken bij het maken van een stop-motion film, leren omgaan met emoties wanneer iets tegen zit of leren rekenen met je favoriete playmobil figuurtjes. Doordat het niet expliciet gaat over het moeten leren van iets (hoewel dat natuurlijk ook voorkomt) kan het kind terugvallen op zijn natuurlijke ontspanning en daarmee makkelijk(er) een eventueel aanwezige weerstand overwinnen. Een volgende stap is gezet.

 

De praktijk beschikt ook over een eigen praktijkruimte aan het

IJsbaanpad in Amsterdam waar de begeleiding plaats kan vinden.