Coaching

Coaching

 

Coaching is voor mij samenwerken, een uitwisseling. Dat betekent dat we gezamenlijk kijken wat er aan de hand is. Jij vertelt waarvoor je komt, ik stel vragen en "tune in" (stem mij af) op jou en de situatie. Ik doe dat omdat ieder persoon uniek is en iedere situatie om een andere, afgestemde aanpak vraagt. Ik heb juist jouw input nodig om dat goed te kunnen doen.

 

Ik heb diverse opleidingen gevolgd om mensen professioneel te kunnen begeleiden. Kern hiervan was telkens weer terugkeren naar mijzelf, naar mijn eigen kracht, naar mijn gevoel, mijn eigen antwoorden. De geleerde technieken zitten in mijn rugzak.

 

Ik werk daarom “vanuit jouw eigen kracht”. Ik ervaar dat iedere mens krachtig is en dat de antwoorden die je zoekt door jou zelf gevonden kunnen worden. Ik ben slechts de katalysator of de intermediair. Mijn doel is dat je jouw eigen kracht ervaart en de wegen vindt om dingen zelf op te lossen, eigen inzichten verwerft zodat je zelfstandig verder kunt.

 

Alle verandering begint met inzicht. Zodra dingen helder worden kan je er mee aan de slag. Je kunt een patroon doorbreken, voortaan anders handelen. Echter dat lukt niet altijd en dat heeft een reden. In onze maatschappij zijn we erg gericht op het denken en om daar vanuit actie te ondernemen. Mijn ervaring is dat alles wat wij meemaken, wat wij meegenomen hebben uit onze jeugd, onze opvoeding en zelfs wat mij meekrijgen uit onze familielijn, opgeslagen zit in onze cellen, in ons DNA. Ik hanteer een holistisch mensbeeld. Je bent een geheel bestaande uit het lichaam (fysiek), het denken (mentaal) en de geest (emoties, spiritualiteit). Dat verklaart voor mij dat ondanks dat je soms snapt wat er aan de hand is, je niet tot daadwerkelijke verandering komt. Het denken is op de hoogte van nieuw verworven inzichten, maar alle ervaringen, oude overtuigingen, zijn nog opgeslagen in je lichaam, in je cellen, in je energieveld. Daarom is het noodzakelijk dat je die opgeslagen zaken loslaat, door laat stromen. Mocht je dat niet zelf lukken, dan help ik je daarmee. Zie jouw systeem op dat moment als een database waarvan sommige stukken gewist worden zodat het opnieuw gevuld kan worden met wat jij er bewust aan toe wil voegen.

 

Het aantal sessies wat u nodig hebt is mede afhankelijk van de vraag en hetgeen we in het proces tegen komen. Kinderen hebben meestal minder sessies nodig omdat zij in de regel dichter bij hun natuurlijke staat van zijn staan. We evalueren regelmatig de voortgang en bepalen gezamenlijk wat er nog nodig is. Iedereen heeft bij mij volledige regie over zijn of haar eigen proces.

 

Wil je een uitgebreide visie op mijn werk, het ontstaan van klachten, een beeld over opvoeding en onderwijs, klik dan hier.