Voice Dialogue

Voice Dialogue

 

De volgende situatie is misschien herkenbaar: Je wilt een middag naar het strand, maar er ligt nog het nodige werk op je te wachten. Je voelt een innerlijke onrust. Iets in jezelf zegt tegen je: “ach laat het werk toch, ga lekker relaxen, je hebt het verdiend”. Onmiddellijk gevolgd door een andere stem die je streng toespreekt en wijst op je verantwoordelijkheden.

 

De stemmen die ons drijven werken niet altijd in ons belang. Ze zijn gevormd door onze opvoeding, oude ervaringen of doorgegeven in de vorm van familietradities of gewoontes.

Wanneer stemmen (ook wel “ikken” of subpersoonlijkheden genoemd) gaan overheersen valt de innerlijke balans weg. We pakken de dingen aan op een manier die niet goed voor ons is. Meestal is dat proces onbewust; we weten vaak niet goed wat ons drijft, hoe ons innerlijke besturingssysteem in al haar aspecten werkt.

 

Voice Dialogue stelt ons in staat om doelbewust contact te maken met subpersoonlijkheden. We komen meer te weten over hun ontstaan, hun motivatie en de samenwerking met andere delen van ons bewustzijn. We kunnen subtiele veranderingen aanbrengen in de manier waarop ze voor ons werken. De stem wordt niet langer een last, maar functioneert in ons belang en draagt zo bij een aan hernieuwde innerlijke balans.

 

Voice Dialogue kan andere worden gebruikt bij:

  • innerlijk-kind-werk;
  • het ervaren van bovenmatige angsten;
  • eetproblematiek;
  • last hebben van dwangmatige handelingen;
  • gevoel van innerlijke sabotage.

 

Mocht u vragen hebben of Voice Dialogue een manier is om met uw vraag of situatie te werken, neem dan contact met mij op.