Over mezelf

Ik ben Marc Dekker, geboren in 1967 en woon samen met mijn vrouw, twee dochters en een zoon, twee poezen en een hond in Amsterdam op een woonark.

 

Na een fikse burn-out in 2001, ben ik de roep van mijn hart gaan volgen. Het antwoord was werken met kinderen. Op synchronistische wijze kwam het werk van Contactgericht Spelen en leren op mijn pad. Een methodiek die het mogelijk maakt om op liefdevolle wijze contact te maken met kinderen in het algemeen en kinderen met autisme in het bijzonder. Door liefdevol, accepterend te zijn, door echt contact te maken, nodigen we “het autistische kind” uit naar onze wereld te komen. Door gebruik te maken van de motivatie van kinderen zelf, moedigen we hen op een speelse manier aan om hun ontwikkeling door te maken; door met ze te spelen. Want spelen is leren!

 

Speciale, gevoelige kinderen, hebben de eigenschap met hun gedrag jou te spiegelen waar er nog innerlijk werk verzet mag worden. In mijn zoektocht naar tools heb ik kennis gemaakt met diverse methodieken als helende verhalen, geleide meditaties, counseling, de helende reis van Brandon Bays, de Option Methode, die mij telkens hielpen een stap voorwaarts te maken in mijn eigen ontwikkeling. Waardoor mijn leven steeds prettiger verliep en ik de kinderen die ik begeleidde nog beter kon ondersteunen.

Na verloop van tijd kwam het sjamanisme op mijn pad in de vorm van een jaargroep sjamanisme bij Roelien de Lange. Daar ontdekte ik dat ik een sterke relatie heb met de natuur en dolfijnen & walvissen in het bijzonder. Dat ik contact kan maken met een sjamaan in mijzelf. Een sjamaan is voor mij iemand die in staat is om contact te maken met andere realiteiten, iemand die ziet en weet en met deze informatie de ander kan helpen op zijn of haar pad (naar genezing, verlichting, verheldering, herstel van balans, etc.). De natuur is daarbij een inspiratiebron, een leermeester en een spiegel in wat er nodig is.

 

Sinds deze kennismaking ben ik bewust dat dolfijnen en walvissen mij helpen op persoonlijk vlak en dat zij helpen bij de begeleiding van mensen die in mijn praktijk komen. Ze leren mij de lessen van communicatie, eenheid, de kracht van liefde, speelsheid, humor en plezier en ik mag hun energie doorgeven om mensen (energetisch) in balans te brengen.

 

Wanneer ik afstand neem van alle verhalen in mijn leven, echt contact maak met mijn kern, dan ervaar ik dat ik op dat moment mijn ware ik leef en ik alle kwaliteiten van Dolfijnen vertegenwoordig. Ze zijn zacht, speels, invoelend, hebben helende kwaliteiten, zijn meesters van tijd en dimensies, leven in eenheid en vrijheid en zijn sterk in communicatie.